Winkelmand 0

Amsterdam Art Fair

In Amsterdam is dit jaar een nieuwe Art Fair gekomen in de oude Citroën garage op het Stadionplein. Meteen al de eerste keer dat deze Art Fair wordt gehouden maakt zij indruk en vond ik de samenstelling en de sfeer er nu al beter dan op de KunstRai.

Verdeeld over drie etages in de oude garage exposeren 26 galerieën en niet de minste; Galerie Wit, Galerie Ramakers, Galerie Gabriel Rolt, andriesse eyck en Flatland Gallery om er maar een paar te noemen.

Hieronder vindt je een kleine impressie van wat er is te zien, maar ga vooral zelf kijken. De Art Fair duurt nog tot 31 mei.

En als je dan toch gaat, combineer dit dan met een hapje eten (alleen diner) bij Restaurant Citroën (een initiatief van restaurant Goudfazant en restaurant Lof). Dit pop-up restaurant is er totdat de garage wordt verbouwd en is de nieuwe hip&hapening place in de stad.

Restaurant Citroën

Stadionplein 22-24

020-3626454 (reserveren is aan te bevelen)

 

Ga je binnenkort je huis te koop zetten of staat het al even te koop? Dan zijn hier een paar tips om je huis aantrekkelijker te maken voor de potentiële kopers;

Koop een grote bus verf en pak die muur een keer aan. Zorg dat de gebruikssporen van kinderen of hond niet meer zichtbaar zijn in huis.

Plaats tegen een muur, die haaks op een raam staat, een grote spiegel. Dit geeft een enorm ruimtelijk effect en “boost” de licht inval.

Koop mooi linnengoed of een sprei in een lichte kleur of ton-sur-ton grijstinten voor op bed. Creëer zo een hotel sfeer in je eigen slaapkamer.

Schilder je voordeur. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien van je huis.

Verwijder zoveel mogelijk spullen die het daglicht belemmeren om binnen te komen. Dit betekent niet dat je je gordijnen moet weghalen, maar doe ze zo ver mogelijk open zodat er veel licht naar binnen kan en je een makkelijk zicht naar buiten hebt. En zorg dat je ramen schoon zijn als er “kijkers” komen.

Zet op een paar plaatsen een vloerlamp. Liever weinig en groot dan veel en klein. Vloerlampen maken de ruimte hoger.

Creëer een Spa gevoel in je badkamer. Zorg dat alle handdoeken dezelfde kleur hebben, plaats ergens een groene plant (varen) als je daar de ruimte voor hebt, plaats een paar mooie ornamenten of glaswerk.

Haal planten en/of bloemen in huis. Maak er geen oerwoud van, maar gebruik ze als accent.

1431217_53486639

 

 

 

 

 

 

Heb je een huisdier of kleine kinderen, verwijder dan alle spullen die hier mee te maken hebben en plaats op enkele plekken geurstokjes. De potentiële kopers konden wel eens geen huisdieren hebben.

10 tips om je woonkamer een zomerse re-styling te geven

sanchia-dream-beach-house-in-cape-town

Heb jij ook zo’n zin in de zomer en kun je niet wachten om je huis daarin mee te nemen? Heb je je wintergarderobe al ingeruild voor je zomerkleren, ben je al in de tuin of op je balkon aan de slag gegaan met planten en bloemen?

Dan wordt het nu tijd om ook eens naar je woonkamer te kijken en daar de sfeer van de zomer binnen te halen.

Je kunt natuurlijk je hele interieur vernieuwen, maar met de nodige aanpassingen haal je de zomer ook in huis zonder daarvoor veel geld uit te moeten geven.

Mooie, dichtgeweven stoffen zijn prachtig en sfeervol voor de winter. De zomer vraagt echter om dunne en lichtgeweven stoffen die koel aanvoelen aan de huid.

Altijd makkelijk is een bank met losse hoezen. Die kun je nu weer fijn wisselen van de zware donkere wintertonen naar de frisse zomer tinten.

roomed-linnen-moodboard-14

Frisse lente en zomerkleuren worden gecombineerd met vrolijke heldere tonen. PASTEL kleuren voeren de boventoon. Een paar modetrends voor het voorjaar en de zomer zijn kant stoffen en retro dessins en digitale dessins gedrukt op hoogwaardige jersey doeken.

Vervang je kussen hoezen door lichte pastel tinten en je gordijnen door mooi vallend linnen.

Ook als je “bang” bent voor kleur in je huis, kies dan voor de accessoires in kleur. Deze kun je in het najaar weer vervangen door de warme winterse kleuren.

b671a88dfb9055682fc2f8e97a2953d8

9

Zoek je wat meer verandering door kleur, denk dan eens aan het combineren van de kleuren van je accessoires (kussens, lampenkappen, gordijnen) met een bijpassend kunstwerk aan de muur.

Zo creëer je een hele nieuwe sfeer in huis en behoudt je eenheid en rust.

bladeren-vaas

Zodra het buiten allemaal groener en overvloediger wordt, probeer dan deze sfeer ook in je huis te halen.

Haal veel groenblad in huis en combineer dit al dan niet met een paar mooie takken en wat bloemen. Zoek er een mooie grote vaas bij en denk groot en overweldigend.

Zo breng je zelfs de donkerste winterkamer tot leven.

Compass-White_1024x1024

Simpelweg je kunst aan de muur vervangen kan al een hele andere sfeer in je huis brengen.

Kies voor mooie “kunst” van pentekeningen of ander licht kunstwerk. Een serie fraaie foto’s van zomerse thema’s of een paar speelse afbeeldingen in lichte kleuren geven je kamer al snel die zomerse vibe waar je naar op zoek bent.

p.s. in de webshop vindt je leuke prints van uiteenlopende formaten. Hang er eens 3 op een rij voor een hele nieuwe “look”.

640_veldboeketenj-witte-lampion-als-decoratie-1

Haal bloemen in huis, een eenvoudig veldboeket doet al wonderen. Maar je kunt ook gaan voor een heerlijk geurende tak seringen.

Varieer lekker in kleur van korenblauw, fris groen tot lila en roze. Ga je voor zeker, kies dan een grootbloemig wit. Deze passen in elk interieur.

In het zomerseizoen kun je wat terughoudender zijn met je decoratie en je accessoires. Laat het zonlicht en het groen van buiten binnen haar werk doen.  Haal het zwoele zomerweer naar binnen en pas je gordijnen en kussens op de bank en stoelen daar op aan.

180724S_1DLIN

De combinatie van het warme zomerse licht buiten en het gedempte licht binnen scheppen een heerlijk sfeertje van lange zomerse avonden.

Vooral als het, zoals in Nederland, ook wel eens te koud is om nog buiten te zitten.

 

ideale-thuiswerkplek-zomeravond

Kijk eens op een andere manier naar je gebruikelijke indeling van de kamer. Als je een tuin of balkon hebt, maak dan een naar buiten gerichte opstelling van je meubels.

Verplaats je binnenleven een beetje naar buiten door de opstelling richting je raam of tuin te maken. Combineer dit met wat zomerse accessoires als drijfhout (gevonden op je lange strandwandeling) en de schelpen of natuurlijke elementen die je tijdens je (eerdere) vakantie bent tegen gekomen.

Zo maak je van je huis een heerlijke zomer plek, ook zonder dat je met vakantie hoeft.

round_natural_beige_driftwood_mirror-600x544

Het vakantiegevoel in je eigen huis. Wie wil dat nu niet.

Of je nu van het strand houdt of meer de Marokkaanse stijl, die berghut of de Provence. Kijk naar je favoriete vakantiebestemming en haal daar je inspiratie vandaan.

Maak een moodboard en leef je uit!

Succes en geniet deze zomer van je “nieuwe” huis.

3dc294f8be23da5e642d7e0c17133bb4